måndag 1 april 2013

Så var det slut på julen. Om julen varar till påsk så är den slut nu. Men hur länge varar påsk då? Ja, den slutar väl i och med annandagen.

Jag har inte uppdaterat bloggen så flitigt på senaste tiden för det har liksom inte hänt så mycket. Den dåliga farten har hållt i sig. Jag har dragit ner på kilometerantalet per vecka. Jag ligger på lite drygt 50 per vecka, och det hade jag trott skulle vara närmare det dubbla.

Likaså har träningstiden varit något mindre. Jag satte ju upp målet med 800 minuter per vecka men det har fattats lite varje vecka.

Jag har försökt variera en hel del. Lite mera stavgång och lite bassängträning. Bassängträningen är att jag simmar en längd och vatten springer nästa, och håller på så i minst 30 minuter.

Men i mitten av förra veckan hände det något. Jag har gått sedan mitten av januari och väntat på att en läkare skulle höra av sig, men det har hon inte. Det är det där med B-vitaminer i injektionsform. Det hjälper på mig och jag skulle vilja ha mer. Men hon ville konsultera någon specialist först. Så jag tröttnade. Förra sommaren köpte jag B-vitaminer i sprejform. Skulle tas under tungan. Då tyckte jag att det gav effekt, så jag beställde igen. Jag sprejade bra mycket mer än rekommendationen. Men när jag var ute och sprang på eftermiddagen efter att jag börjat spreja sprang jag ungefär 1 minut snabbare per km än vad jag gjort hittills i vinter. På långfredagen gav jag mig ut igen. Till första “kontrollstället” tog det 38 minuter. Och hit har det i vinter tagit mellan 42 och 45 minuter. På 1 timma sprang jag 8,12 km och i vinter har det legat på mellan 7 – 7,5 km. 10 km sprang jag på 1.13 – och i vinter har det tagit nästan 1.30.

Det ända jag ändrat på är det här med B-vitaminerna, så jag kan inte se något annat som skulle vara orsaken till förbättringen.

Kanske har jag sovit något bättre också sedan jag började spreja.

I veckan som kommer får jag väl ta läkaren i kragen och höra vad som händer.

När jag var ute på en runda i går var det ju skönt att trottoarer och cykelbanor börjar bli is och snöfria. Men vad ligger kvar – massor av grovt grus. Och var tar det vägen – ju ner i skorna. Fick stanna 3 gånger på en dryg timmer runda.

Inga kommentarer: