måndag 23 januari 2012

Öppet krig. Ja, det är nästan vad som brutit ut. Man får väl kalla det nervkrig eller något sådant.
Det tycks som om de är på Terme Selce har bestämt sig för att mitt ond ska bekrigas. Jag vet inte vilken behandling jag inte fått i dag. Det började med att jag träffade en läkare och fick berätta mitt livs (”smärt”)-historia. Sedan bar det iväg ut i ”anläggningen” och behandlingar. Magnet-, el-, laser-, ultraljud-terapi. Jag var på gymet nästan 1 timme. Massage blev det också 1 timme. Sedan var det läkarbesök hos specialisten, och här undersöktes jag med ultraljud. När hon såg mig i bara kalsingarna stå på golvet suckade hon och sa: och med dessa fötter springer du alltså maraton? Tidigare hade det gjorts en belastnings avläsning av fötterna, och nu såg hon hur höga fotvalv jag har. Och höga fotvalv är något som tydligen förknippas med ryggproblem. Belastningsavläsningen visade dessutom att det tydligen till stor del är vänster fot som bär upp mycket.
Ultraljudet visade att jag har en större vätskesamlig i höger axel. Men det är inget jag har något problem med. Vänster knä har artros, men inte heller det är något jag har problem med. Det stället där jag har ont i baksidan av vänster lår visade det sig ha, om jag förstod henne rätt, en bristning i muskeln.
Härifrån bar det av till en sal där jag fick aktiv stretching hjälp. Snacka om det var behövligt. Sedan var dagen slut. Nu ska jag lägga mig och relaxa.Inga kommentarer: