lördag 31 december 2011

Slut på det gamla med förhoppningar på det nya. Mycket sämre år än det som håller på att sluta kan det inte bli. Hyfsad träning fram till påskas, bara 1 Marathon men inga ultra eller äventyr. Under sommaren och hösten bara sämre och sämre löpning.
Under det nya kommande året hoppas jag komma fram till vad som gör att det går så dåligt. Men jag har inga större förhoppningar att få hjälp med det av den svenska sjukvården. Jag har här i veckan haft kontakter med en specialist på Ungerska ryggspecialist institutet. Han har haft tillgång till min magnetröntgen och min beskrivning av mina problem. Han är inte nöjd med den utförda röntgen, den borde innehållit något extra som han menade var slarv från utföraren. Han rekommenderade att det utfördes elektromyogram (EMNG) eller vad det heter. Den undersökningen kan få fram om mina problem kommer från nerver i kläm i ryggen eller inte. Och så ville han göra något som heter CT röntgen med nervblockad. Sedan skulle en sjukgymnast göra en funktionstest av min rygg. Snacka om att gå grundligt tillväga. Här i Sverige har jag bara blivit avfärdad med att mina problem inte kommer från ryggen. Och den läkaren som gjort den bedömningen är ensam om det utlåtandet. Jag har konsulterat 3 specialister utomlands och alla tror att problemen kommer från ryggen men att det bör göras kompletterande undersökningar för att vara på säkra sidan och för att riktigt fastställa var.
Jag har nämnt om den här EMNG undersökningen för min så kallade “husläkare”, som också kallar sig sportläkare, men han ville inte sända mig på något sådant. Det är för jävligt rent ut sagt att man ska behöva åka utomlands för att bli ordentligt undersökt. Efter nyår ska jag få en offert på den kompletta undersökningen.
När sedan det här är avklarat då jädrar anamma ska jag springa. Jag klättrar på väggarna snart om jag inte kan komma ut på något äventyr. Men jag vågar inte planera något innan jag är på G.
Det ända jag anmält mig till för det kommande året är Jubileumsmaran och Fot rallyt.
Lite upplyftande är att Radion ringde mig här för att ha med mig på måndag kväll/natt och prata om mina förhoppningar för det nya året. Karlavagnen.
Hoppas Ni alla får ett gott slut och ett riktigt Gott Nytt År!
Nu ska jag laga till en riktig höjdar middag till mig och frugan, både god mat och gott dricka.

Inga kommentarer: