söndag 26 juni 2011

Ännu ett snigelfartspass. Så har jag i går gjort ännu ett pass i farten 5km/h. Jag börjar vänja mig vid fartvinden. Men denna gång blev det inte heller längre än 20 km. Ja, faktiskt inte det ens. Och så ska jag om 4 dagar starta, förhoppningsvis, mitt livs längsta promenad.

Den här gången testade jag mina vanliga löparskor, och tyvärr blir mitt val att det blir dem jag ska gå i. Jag hade hoppats på hotgear-skorna. På dem kan man nämligen fästa gaiters. Detta för att slippa få ner småsten och grus i skorna. Om man inte får stanna kan det ju ställa till problem.

Den här gången testade jag med en stor midjeväska att ha packningen i. Det var inte så tokigt. Jag hade den i ryggen och på så sätt gav den stöd i svanken. Fast den jag hade var nog i största laget. Det blir mellanstorleken som jag tar. Den plus en liten midjeväska att ha plånbok, telefon och liknande i.

I torsdags gjorde jag också mitt stora brödbak. Förutom de 10 limporna blev det en del bullar. Jag har gjort några extra stora som jag ska ha med på promenaden. Det ska bli med mycket smör, massor av ost och korv mellan dem. Jag ska i varje fall ha med 3 sådana. Det blir till de 3 första 6 timmarspassen.

I torsdags var det en regndag, så jag gjorde även ytterligare en laddning pemikan. Jag hade lite torkat kött sedan tidigare som jag pulveriserade. Sedan körde jag jordnötter och russin i mixern. Det här blandade jag med gehe som jag även det gjort själv. När det sedan stelnat rullade jag bitar av det i torrmjölk. Det ska bli väldigt spännande att se hur det beter sig i vanlig temperatur. Jag gjorde pemikan till Libyenloppet, men det kom ju inte till användning, så det har jag också att ta med.

Här i veckan ska jag nu göra i ordning ziplock påsar med proviant för 6-timmars pass. Det får bli ca 1800 kcal per påse. Jag måste ju göra i ordning påsar för rätt många pass, för jag vet ju inte hur det kommer att gå. Antingen blir det “kort” gående eller också kommer jag in i transdental fas och bara går och går. Jag kommer inte att räkna kcal i påsarna, utan snarare väga dem. Jag kan ju räkna bortåt 500 kcal på 100 gram. Pemikanet är ju väldigt energirikt (säkert över 500/100 gram), sedan har jag expeditionskexen som har nästan 500 per 100 gram.

Jag var på Biltema här om dagen och där sprang jag på en ny utrustningspryl – myggnät att ha över huvudet. Vi blev rekommenderade att ha med myggolja, men jag har varit ute och sprungit på platser där det varit fruktansvärt med flugor. Blir det så någon stans är det ju bara att ta på nätet, det väger ju inget.

En termos med varmt vatten och 2 frystorkade måltider ska också med. Hoppas bara att jag kan blanda till det på gående fot, eller också kanske det finns någon vänlig själ som kan hjälpa mig.

Min slutpreparation av fötterna har börjat. Jag har filat dem flera gånger i veckan, och i kväll efter filningen blev de rejält insmorda. Från i morgon kommer det bli ännu mer insmörjning och så en strumpa över för natten. Den här strumpan kommer inte att bytas på veckan utan den kommer ju att bli mer och mer impregnerad. Det slutliga inför torsdagen har jag faktiskt inte bestämt. Det kan bli att jag tejpar dem, först behandling med tinktur så att tejpen sitter, och sedan tejp. Eller också inget annat än bara ett par sköna strumpor. Eller avklippta damstrumpor på fötterna och sedan en skön strumpa. Med damstrumporna blir det ju inte friktion mellan bara foten och strumpan.

Och du Christel, mina förberedelser är inte seriöst menat utan snarare ett led i min mentala förberedelsen inför en strapats. Så är det alltid när jag ska ut på något äventyr.

1 kommentar:

Christel sa...

Visst är det tur att vi är olika. Jag är otroligt seriös på MITT sätt, pumpar in positiv energi och sömn. Vi ses på torsdag!!