onsdag 29 juni 2011

Nu är det snart start. Jag är nästan lika nervös som inför mitt första ökenlopp. Det här att gå är något helt nytt för mig. Men samtidigt är det en skön känsla att ha det där pirret i magen.

Jag hade tänkt att ta en timme på gymet efter jobbet i eftermiddags, men med en temp på 28 grader kändes det inte som läge. Jag åkte hem i stället och tog en stor fika, läste lite i en bok, och fällde trädgårdsstolen i nästan horisontellt läge och bara låg där och gassade.

Sedan gick jag igång med packningen av “mat”. Inte för att jag tror att jag håller så länge, men man vet ju inte. Jag har i alla fall gjort i ordning 6 matransoner. Alltså 6x6 timmar. Det får ju inte vara så att jag måste bryta för att jag inte har tillräckligt med energi. De första påsarna har jag numrerat, och på den sista står det NÖD. Sedan har jag 2 påsar frystorkat och jag tänkte ta med en termos vatten. Det kan vara rätt gott med en “riktig” måltid efter kanske 12 timmar eller så. Dessutom ska jag nog ha med 2 flaskor hembryggt öl. Jag vet från andra sammanhang att efter att ha satt i sig diverse mer eller mindre konstig mat kan det vara skönt att rensa smaklökarna med lite bitter ale. Jag har också med Resorb (4 rör), vätske ersättning. Kan vara bra att ge lite smak på vattnet och för att få lite elektrolyter.

Nu återstår fötternas sista smörjelse så att säga. Jag har 3 olika smörjor som jag tar på för att impregnera dem. Ska också testa avklippte damstrumpor som innerstrumpor.

Telefonen ska helladdas och solladdaren ska med för att jag ska kunna lyssna på musik och radio. Och för att det ska vara kräm kvar när jag måste ringa frugan för upphämtning.

GPS:en ska tömmas och laddas. Jag tror jag ska ha den på mig för att logga rutten.

Nu får vi se när jag återkommer på bloggen, och i vilket skick. Följ gärna tävlingen på http://www.fotrally.se/

2 kommentarer:

Martina sa...

Vilken häftig grej! Och det märks att du är väl förebered.
Lycka till!

Anonym sa...

Hej och gratulerar till en imponerande insats i fotrallyt i år. Jag hör till dom som hade tänkt delta men pga för många skador inte kunde delta i år. Dock då jag ser att det fanns åtminstone en till i loppet med "min fysik" dvs 90kg+ som dessutom har riktig rutin på långdistanslopp blev jag nyfiken. Jag provgick inför fotrallyt vilket bara blev 6 timmar pga blåsor men hade trots att jag tyckte jag åt och drack ordentligt tappat ca 2,5 kg på den tiden, vilket fick mig att inse att jag har mycket kvar att lära. Så finns det möjlighet att maila dig och fråga lite mer om hur du la upp kosten inför fotrallyt och hur du gör inför ett ultralopp? I så fall finns jag att nå via fredrik jumans.net