lördag 21 maj 2011

Spring på rutin. Ja, inte blir det mycket till maratonuppladdning. Jag har nu jobbat 13 dagar i sträck, så kan ni själva tänka er hur mycket löpning jag orkat med.
Förra söndagen hade jag så att säga bara en transportdag. Jag skulle ta mig från Aeresköping i Danmark till Skanderborg, också i Danmark. Här hade jag tänkt ta en ordentlig löprunda. Men när jag kom ut från hotelet regnade det. Jag kom bara 600 meter. När jag väntat en stund verkade det vara över. Det regnade inte på den sidan av hotelet där jag hade fönster. Men när jag kom till entrén regnade det. Tillbaka till rummet och vänta lite. När jag väl kom iväg kom jag 2 km innan det regnade rejält. Jag stod under några markiser och skulade lite till det värsta var över. När jag sedan fortsatt kom det lite regn inemellan. Så jag hade ingen större lust till en lång tur. Det blev bara 11,5 km.
Här i weekenden är jag helt fri. Jag är åter i Aeresköping. Jag såg ut en runda som jag trodde skulle vara ca 27 km. Men det visade sig bli 29,75 km. Jag vet inte hur bra det är att kräma i med så långt när jag inte sprungit så mycket på sista tiden. Det känns att det blev 2-3 km ”för mycket”. Men klarar jag inte det här, hur ska jag då klara Stockholm om en vecka?
Jag befinner mig på en ö i Danmark som heter Aerö. Det är något av det vackraste jag sett. Helt underbart. Och turen i dag var något av den vackraste jag gjort på länge. Den var värd all plåga. Jag sprang från Aeresköping till Marstal, en annan stad på ön. Jag tog den så att säga korta vägen dit, 13 km. Sedan satt jag i hamnen där och drack en Cola, och tittade på havet. Sedan tog jag en längre rutt tillbaka. Och inte var det flackt heller, utan rätt kuperat här och där. Nästan hela tiden såg jag havet, antingen på ena sidan av ön eller den andra. På en sträcka gick vägen bara 10-talet meter från havet, med doften av tång. Härligt.
Få se nu om jag bränt mig på löpning för morgondagen eller om det finns krafter kvar. Visserligen kanske inte 30 km till men kan jag göra 10-12 vore jag nöjd.
Nu när jag varit i Danmark har jag också hämtat min joggingvagn. Jag är väldigt spänd på att komma hem och prova att springa med den. Och om det går bra, planera äventyr med den.

2 kommentarer:

Christel sa...

Lycka till i Stockholm nästa helg! Vi ses i Fotrallyt

Anonym sa...

Marstal? Du har väl läst Vi , de drunknade och Sista resan av Carsten Jensen. Om inte, gör det! Lycka till på lördag!
Boel