torsdag 25 mars 2010

New York, New York. Är här i stora staden för att fram för allt hälsa på vår dotter som pluggar här några månader. Och då har man ju en anledning att åka hit.
New York är som det är – väldigt stort. Jag gillar ju inte annars att vara för mycket i stora städer.
Det blir väldigt mycket gående även om vi har ett tunnelbanekort. Jag vet faktiskt inte vilket som är värst, att springa ett äventyrslopp eller att shoppa runt här.
Tanken var att jag den kommande helgen skulle ta mig en bit iväg och springa ett maraton. Men jag kände rätt fort här att jag inte är i form för det. I stället blir det en massa träning.
De första dagarna var jag tidigt ute och sprang i Central Park. Vi bor bara ca 1 km från den Vilken härlig känsla. Alla skyskraporna runt omkring och solen som är på väg upp över dem.
I söndags nä jag kom dit förstod jag att något var på gång för det var en del vätskebord framställda. Det visade sig att New York halvmarathon gick samtidigt. Ca 12000 löpare. Och jag sprang i motsatt riktning. De hade lämnat lite fritt i sidan för andra löpare. Men när jag kom dit jag skulle vika av från parken blev det svårt. Jag var tvungen att korsa fältet av löpare. Jag fick passera där jag skulle vika av och sedan springa med strömmen och ta mig över.
I går var jag ute på en annan runda. Jag sprang ut mot Hudson River ifrån där vi bor i norra ändan av Manhattan och sedan sprang jag ända ner till Battery Park längst söderut. Jag hade trott det skulle bli bortåt 24 km men det var bara ca 18. Nästa långrunda ska jag ta på andra sidan av ön.
Jag passar på att gå i en massa sportaffärer för att se om jag hittar något spännande. Inget speciellt hittills. Strumpor, 10 par, hade jag beställt på nätet i förväg för leverans till dottern.
När jag var här för Boston maran köpte jag några strumpor och sådan kvalité har jag inte hittat på några andra strumpor som finns hemma. Jag använder dem fortfarande.

Inga kommentarer: