torsdag 10 april 2008

Alla veckans dagar.

Nu börjar jag komma upp i träning. Fast ännu känns det så himla tungt att springa.
Tränar nu alla veckans dagar. Måndagar blir det ett intervallpass. Värmer upp i nästan 2 km och sedan 6 400-ingar med 200 meter ”vila”, följt av lite nedjoggning. Är faktiskt en av de hårdaste passen tycker jag. Sedan på tisdagar går jag på gymmet, blir lite övningar mest för ryggen och axlarna. Det ända passet i veckan som jag praktiskt taget inte blir trött av.
Onsdagens pass kör jag lite längre. Än har det inte blivit mer än 14-17 km. Tanken är att här ska jag ha en runda på minst 20 helst 25-30 km. Hade tänkt att jag skulle ta med lagad mat och äta på jobbet för att inte ha någon mattid att passa på kvällen. Och sedan när jag sprungit bara ta mackor. Onsdagen pass denna vecka var komiskt. Det var i princip full snöstorm i luften men på marken var det bara blött.
På torsdagar ska jag ta en, vad kallar de det, snabbdistans runda. Är inte van med de tekniska termerna på löpträning. Jag brukar ju mest bara springa. Men i dag blev det 2 km uppvärmning följt av 3,5 km i så gott som så fort jag kunde prestera med tanke på att jag skulle springa hela tiden. Dessutom sprang jag i mina fina street racing skor.
Blev väl inte så över sig ännu. Snittet var 6,12 min/km men då är det inräknat att kompis var med. Vid 2 tillfällen när jag kommit upp för 2 backar gick jag 10-15 meter. När jag skulle över stora vägen på slutet fick jag vänta för det var mycket trafik. Så effektivt var det kanske ändå strax under 6 min per km.
I morgon, beroende när jag kommer hem från jobbet, måste jag försöka få till det ordentligt. Det får kännas hur det vill, och jag får väl gå om det kniper, men jag vill över 20 km.
På lördag blir det morgonturen med kompis. Inte för långt utan att jag orkar ta ett tag i trädgården om vädret tillåter.
På söndag får det bli ännu en lång runda. Få se om jag kan göra en sådär 27 km igen.
Nästa vecka blir det latvecka. Jag ska på konferens måndag och tisdag i Göteborg, så då är det ju bra att jag kör hårt den här veckan.
Få se om jag kan få till det med ett marathon innan Stockholm. Det skulle behövas som genomkörare. Årets första marathon brukar alltid gå halvdant för att sedan lossna.
Jag var ute på nätet och skulle kolla något om Deutschland laufet, och bland informationen om förberedelserna stod att det även gällde att träna på att springa långsamt. Fast det tror jag inte jag behöver träna på så mycket.

Inga kommentarer: