lördag 30 juni 2012

Efter “Världens ände”. Fotrally är över, för min del. Det är lördag förmiddag och jag ser att det är fortfarande tävlande kvar. Vilken prestation.

Den här gången var det inte ryggen. Den verkar att ha hållit hur bra som helst, även om det var lite problem i början. Inte där jag är opererad, utan där ryggen går över i bäckenet. Men det som gjorde att det inte gick längre är mina fötter. Jag kommer att tappa skinnet på främre trampdynorna (vilket jag ju gjort ett antal gånger tidigare – ha, ha). På vänster häls ytterkant finns det en större grej som också kommer att ge nytt skin. Det är tämligen svårt att förflytta mig i dag. Men jag ber inte om medlidande (och förväntar det inte) eftersom jag själv så att säga är vålande till det.

Efter kritiken är att jag nog skulle börjat fila fötterna tidigare. Jag skulle kanske inte gjort den där inpackningen sista natten, det gjorde fötterna kanske för “uppluckrade”. Jag skulle inte tagit de där tjocka strumporna, det blev nog för varmt och svettigt för fossingarna.

För framtiden: borde försöka gå ner i vikt 5-10 kg (även om jag inte direkt är överviktig). Men belastningen per ytenhet på fötterna skulle minska. Jag avundas de som väger så där 70-80 kg, men dit ska jag inte jag är ju nästan 2 meter lång. Jag borde nog skicka grejor med organisationen för att få på supportsträckorna. Det var ju ändå kanske drygt 5-6 kg som jag bar på ryggen. Eller också få någon som supportar mig. Rätt vad det är under loppet kan man ju bli sugen på något som man inte har med, och har man då support kan de fixa fram det. Borde kanske också ha med strumpor att byta med, även om jag har svårt att sätta mig ner. Eller rätare sagt att kommer ner är inga problem – problemet är att komma upp igen utan att det tar för lång tid.

Fotrally 2013, vi får se. Vi får se hur jag kommer igång efter sommaren och hur träningen blir till våren. Alla goda ting är 3 sägs det ju.

Inga kommentarer: