lördag 6 februari 2010

Finslipning innan långspringet. Förra söndagen sprang jag den sista riktiga långrundan innan Slovenien. Resten av veckan ingen löpning alls. Jag var på gymmet 2 gånger och körde lite löst. Och det var ju inte det bästa “föret” för löpning i veckan heller, så som det snöade.

I går var jag ute igen på en runda, ca 11,5 km i lätt tempo. Och i dag var det nästan 13 km. Nu tror jag inte det blir mer löpning innan alvaret. Jag funderar på att göra något helt annat i morgon. Och sedan åker jag på måndag morgon.

I Ljubljana kommer jag nog att traska runt en hel del som jag brukar när jag kommer till storstäder så här. Och det blir ju också en slags träning/uppvärmning. Jag har sett att det finns ett stort badhus med olika bastuar och där man nog kan få massage. Jag har också sett ut var det finns en stor saluhall så att jag kan gå och botanisera lokala delikatesser. Och jag har hittat en restaurang med genuin Slovensk mat. Jag riktigt gläder mig till att komma ut på äventyr igen.

Packningen av vad jag ska ha med mig gör mig lite nervös. Jag vet ju inte riktigt vilket väder det blir. Starten är ju lite på högre höjd så där är det lite kallare, men sen verkar det gå mot runt nollan eller lite plusgrader.

Sedan vet jag inte riktigt hur mycket och vad jag ska ta med i dryckespulver och bar väg. Jag vet ju inte hur supporten blir. Helst skulle jag inte vilja behöva bryta på grund av kcal brist igen. Det får i alla fall bli till att dricka minst 1 dl olja innan start på morgonen så har jag grundat med 800 kcal redan där. Och kanske se till att lämna ut en flaska till halvvägs att ta. Här hemma tar jag inte smör på brödet, men det får bli annorlunda där nere. Ett tjockt lager. Maxi hade extrapris på risgrynsgröttskorvar, och där köpte jag 2 styck. De tänkte jag ha till de 2 första dagarna att börja ta efter halva vägen. Det är drygt 2000 kcal i en sådan korv.

Inga kommentarer: