lördag 30 augusti 2008

Lite löpning=mer trött.

Det är hemskt vad man blir trött av att springa lite. I onsdags hade jag alltså inte sprungit på 2 dagar och skulle ut på en kortis. Jag tyckte det gick tungt och trögt, men när jag tittade på GPS:en visade den att jag sprang fortare än på länge. Jag var ofta nere och sprang runt 6 minuter per km eller lägre. Så det var ju inte så konstigt att det kändes jobbigt. Men jag sprang som det kändes bra till som jag brukar säga.
Sedan blev det en liknande runda i går. Också den gick tungt tyckte jag, men det var ungefär samma fenomen där.
Men jag har varit så trött i veckan. Sovit bättre än på länge. Och det är ju bra för nu är det vila mig i form som gäller. I morgon tänkte jag ta kanske 14 km och sedan på tisdag är det klubbmästerskap som jag tänkte vara med på. Det gäller inte att springa fort, utan att gissa sin tid på en terrängbana. Den som gissar mest rätt vinner.
Jag ska också försöka hinna med 2 besök på gymet. Och det blir vanlig träning. Uppvärmning på typ stepp-maskin och sedan lite lyft och drag för ryggen främst. Avslutning med ordentlig stretching och en skön bastu.
Dagens träning har varit promenad med kompis, cykla till stan och gräva upp vinterpotatisen.
Jag har börjat packa så smått. Lagt fram grejor på en säng eftersom jag kommer på något som ska med.
I dag var jag i stan och köpte en massa små förslutningsbara plastpåsar. Jag tar ju en del piller för diverse grejor, och jag tänkte att det inte är säkert jag har sinnesnärvaro nog i Tyskland att sitta och plocka ihop från alla burkar. Så då har jag portionerat ut i småpåsar för morgon och kväll.
Det är följande piller: Glucosamine/kondritin och MSM för ryggen, EyeQ för ögon och hjärna(bra för humöret), zink för att minska risken att bli sjuk, mjölksyrabakterier för magen men också för att minska risken att bli sjuk, salt/mineraltablett för att ersätta allt salt man svettas.
Den gångna veckan har jag också ätit en del mer än jag brukar, för att ladda upp. Men det syns inte på vågen så det var kanske något som egentligen behövdes. Och den kommande veckan blir det fortsättning med en viss stegring mot slutet. Tänkte att från torsdag ska jag försöka dricka minst 2 portioner kolhydratdryck om dagen.

1 kommentar:

Anastácio Soberbo sa...

Hej! I Love bloggen.
Tyvärr inte skriva mer, men min ryska är dåligt.
En kram från Portugal